Beschikbaarheid checken

Vragen? Neem gerust contact met ons op: info@borgocastellopanicaglia.com

All-in arrangement

A taste of Umbria
Feestelijk Italiaans koken, 8-daagse kookworkshop

Najaar 2024
12 t/m 19 oktober Vol
2 t/m 9 november Vol
9 t/m 16 november Vol
16 t/m 23 november Vol
23 t/m 30 november Plekken beschikbaar

Voorjaar 2025
15 t/m 22 maart Plekken beschikbaar
22 t/m 29 maart Plekken beschikbaar
29 maart t/m 5 april Vol
5 t/m 12 april Vol
12 t/m 19 april Vol

Najaar 2025
25 oktober t/m 1 november Plekken beschikbaar
1 t/m 8 november Plekken beschikbaar
8 t/m 15 november Plekken beschikbaar
15 t/m 22 november Plekken beschikbaar
22 t/m 29 november Plekken beschikbaar

Vraag ons naar de actuele beschikbaarheid.
Interesse in deze reis op een ander moment? Laat het ons weten.


Vanaf €1.565, – per persoon op basis van aantal personen en kamerkeuze

Een unieke totaalervaring  – koken als een Italiaanse chef
Ben je een liefhebber van de Italiaanse keuken en wil jij graag op ontdekking gaan naar de  geheimen van de Italiaanse keuken? Dan is onze kookworkshop week wat voor jou! Traditionele Umbrische gerechten worden gecombineerd met echte Italiaanse classics. Onder begeleiding van onze fantastische chefs leer je niet alleen de basis, maar ook de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken.

Programma
Het programma van je 8-daagse kookvakantie (van zaterdag tot zaterdag) ziet er in grote lijnen als volgt uit: je verblijft in de schitterend Italiaanse Borgo Castello Panicaglia in Umbrië, in de buurt van Assisi. De aankomstdag staat in het teken van de eerste kennismaking met ’s avonds uiteraard een gezamenlijk welkomstdiner. Daarna volgen zes dagen van kooklessen, uitstapjes en verdieping met achterliggende informatie. Elke dag staat één thema centraal, van wijn tot truffel en dessert.

Workshops + excursies + proeverijen + maaltijden = genieten!
De kookworkshops worden afgewisseld met bezoeken aan wijn-, kaas- en olijfolieboerderijen in de buurt. Daarnaast zijn er proeverijen bij authentieke familiebedrijven, gaan we inkopen doen op lokale markten en genieten we van maaltijden op zeer bijzondere locaties. Elke middag koken we in vier groepen onder begeleiding van onze Italiaanse chefs samen het diner. De kooklessen zullen in het Engels gegeven worden, van te voren Italiaans leren zal dus niet nodig zijn.

Opbouw weekprogramma
09:00 – 10.00 ontbijtbuffet
09.30 – 11.30 ochtendprogramma
13.00 – 14.00 lunch
16.00 – start kookworkshop

Transport
Je kunt ervoor kiezen om te vliegen op Perugia (vanuit Rotterdam), Ancona (vanuit Weeze), Rome Fiumicino, Florence of Pisa (meerdere luchthavens). Vanaf de luchthaven is het mogelijk om met een huurauto naar de Borgo te reizen. Gedurende de week zul je een auto nodig hebben voor de uitstapjes. Daarnaast kan je natuurlijk met de auto vanaf huis naar de Borgo reizen. Dat heeft de fijne bijkomstigheid om al je favoriete streekproducten makkelijk mee naar huis te kunnen nemen. We bieden de mogelijkheid om voorafgaand in contact te komen met andere deelnemers zodat, mocht je dat fijn vinden, je samen kan reizen.

Inbegrepen

 • Zeven nachten
 • Volpension
 • Kookworkshops
 • Diverse excursies
 • Proeverijen

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Dranken

Aantal deelnemers
Tijdens deze kookworkshop week hebben we plek voor 12 deelnemers. Wacht dus niet langer en reserveer nu jouw plek voor deze unieke ervaring. Voor vragen neem contact op met events@borgocastellopanicaglia.com.

*Het minimum aantal deelnemers voor A taste of Umbria bedraagt 6 personen. Indien dit aantal niet wordt gehaald, behoudt Borgo Castello Panicaglia zich het recht om het arrangement te annuleren. In geval van annulering hoor je dit uiterlijk één maand voor aanvang. Wij doen echter ons best dit zo vroeg mogelijk in te schatten en zullen, indien beschikbaar, een zo passend mogelijk alternatief aanbieden.


Het programma in detail

Zaterdag
Vanaf 15:00 uur kan je inchecken op de Borgo en is er tijd om te settelen in de kamer. Om 17:00 uur nodigen we je uit voor een aperitivo della casa en zal je kennis maken met de andere deelnemers onder het genot van Italiaanse lekkernijen. Vervolgens zullen jullie de chef gaan ontmoeten en een rondleiding krijgen door de Borgo, de moes- en kruidentuin en niet te vergeten de keuken. Daarna is het tijd om lekker aan te schuiven, vanavond mag er nog even genoten worden van de kookkunsten van de chef, voordat jullie zelf de handen uit de mouwen mogen steken.

Zondag – Truffel
Begin de dag goed met het uitgebreide ontbijtbuffet. Daarna gaan we samen met de truffelhonden op jacht gaan naar de lekkerste truffels. De gevonden truffels zullen meegenomen worden naar de keuken waar onze chef een heerlijke truffel lunch zal bereiden. Na de lunch is er tijd om op te laden om vervolgens zelf de keuken in te duiken voor de eerste kookworkshop. Samen gaan jullie een 4 of 5 gangen menu koken in het teken van truffel.

Maandag – Wijn
Na het ontbijt zullen we naar het wijnhuis gaan waar we een kijkje achter de schermen krijgen bij een authentiek en biodynamisch wijnhuis. Leer over de biodiversiteit van de wijngaard en proef de heerlijke wijnen en streekproducten tijdens de proeverij. Na deze interessante dag keren we terug naar de Borgo om vervolgens de keuken in te duiken om jullie kennis en kunnen verder uit te breiden tijdens de kookworkshop.

Dinsdag – Kaas
Op deze dag gaan we een bezoekje brengen aan de lokale kaasmaker. Deze gepassioneerde ondernemer is leverancier voor veel restaurants in de omgeving, waaronder Michelin-ster bekroonde restaurants. We krijgen een rondleiding over de geitenboerderij waar je alle stappen in het kaasmakers proces gaat ondervinden. Daarna is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en zelf de fijne kneepjes van het kaasmaken onder de knie te krijgen. Vervolgens ga je aan tafel voor een heerlijke proeverij van de kazen en andere lekkernijen. Vervolgens keren we terug naar de Borgo, waar we na een korte pauze de keuze in duiken voor het diner.

Woensdag – Brood/Pizza deeg
Leer vandaag de kunst van het brood en pizza deeg maken. Na het ontbijt beginnen we met de voorbereidingen voor het diner deze dag, namelijk het maken van het pizzadeeg. Ontdek de ideale rijstijd en verhoudingen van het deeg. Leer daarnaast hoe je verrukkelijk luchtig brooddeeg kan maken. Na deze workshop heb je tijd om te omgeving te verkennen. Breng een bezoek aan een stadje of maak een wandeling en ga op zoek naar verse kruiden, eetbare bloemen of zelfs paddenstoelen in onze moestuin. Deze avond staat in het teken van een pizza avond, waar de lekkerste combinaties uit de steenoven op tafel getoverd zullen worden.

Donderdag – Graan
Vandaag staat een bezoekje aan een biologische graanboer op de planning. Bij de lokale boer krijgen we een een kijkje achter de schermen van de graanboer en leer je over de verschillende graansoorten, hun herkomst en kwaliteit. Tijdens dit bezoek krijg je de mogelijkheid waardevolle inzichten op te doen van dit vak. Tevens zullen ontdekken we welke producten er geproduceerd worden. Vervolgens proeven we deze producten en keren we na een heerlijke lunch terug naar de Borgo voor de kookworkshop.

Vrijdag – Olijf
Tijdens deze laatste workshop dag staat olijfolie centraal. Na een heerlijk ontbijt vertrek je naar een lokale olijfolieboerderij, waar je de kans krijgt om meer te leren over het productieproces en de kunst van het maken van extra vierge olijfolie. Na de rondleiding gaan we genieten van een heerlijke picknick tussen de olijfgaarden. waar we natuurlijk de eerste pers van de olijfolie zullen gaan proeven. Vanavond duiken we nog een keer de keuken voor de laatste kookworkshop en sluiten we af met het gezamenlijke diner.

Zaterdag
Op zaterdag ontbijten we nog een laatste keer samen en ga je op weg naar huis om je geliefden te verrassen met je nieuwe kookkunsten.

*Bovenstaand programma is ter indicatie en kan gewijzigd worden afhankelijk van het seizoen en beschikbaarheid. Het definitieve programma zal een week van te voren gedeeld worden.

A taste of Umbria | 8-daagse kookworkshop

 • Zeven nachten
 • Volpension
 • Kookworkshops
 • Diverse excursies
 • Proeverijen

1565 euro

vanafprijs, p.p..

AANVRAGEN