Verfügbarkeit prüfen

Noch Fragen? Sie können uns gerne kontaktieren: info@borgocastellopanicaglia.com

Reis- en verblijfsinformatie tijdens Corona

Belangrijke update 8 september 2020!

Reisadvies Italië Ministerie van Buitenlandse Zaken

Alle reizigers die vanuit Nederland naar Italië reizen moeten bij aankomst een negatieve COVID-test kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur vóór aankomst. U kunt ook een COVID-test doen bij aankomst op de luchthaven of u kunt zich binnen 48 uur melden bij de lokale GGD. Reist u met de auto en heeft u geen negatieve COVID-test bij u? Dan moet u zich binnen 48 uur na aankomst melden bij de lokale GGD voor een COVID-test. Voor vertrek moet u een zelfverklaring invullen. Deze moet u altijd bij u hebben. Houd er rekening mee dat bij een positief testresultaat u en uw reisgenoten verplicht kunnen worden in quarantaine te gaan, mogelijk op eigen kosten en op een door de lokale GGD aangewezen locatie. Dit kan ook gelden voor nauwe contacten, bijv. passagiers die dichtbij een positief geteste reiziger zaten. Enkele reizigers zijn uitgezonderd van de testverplichting, bijv. zakenmensen, grenswerkers of reizigers op doorreis. Zie voor meer informatie de rubriek ‘Coronavirus’. Bereid uw reis goed voor, bekijk welke lokale maatregelen er gelden en volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op. In heel Italië is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare binnenruimtes en in de buitenlucht.

Informatie

Borgo Castello Panicaglia is een prachtig afgelegen middeleeuws dorpje, omgeven door bossen en weilanden. Dat zorgt niet alleen voor een heel mooi uitzicht maar is in deze tijd ook nog eens erg gunstig. Want hoe minder mensen er in een gebied leven, hoe minder risico op besmetting. Omdat heel Umbrië landelijk en vrij dun bevolkt is, heeft het weinig last gehad van Covid-19. Op dit moment zijn er zelfs helemaal geen corona besmettingen meer geconstateerd in Umbrië. Daardoor is het ook een zeer veilige bestemming.

Het leven in de Borgo speelt zich vooral buiten af, waar het besmettingsgevaar ook nog eens veel minder groot is dan binnen. Daarnaast is er hard gewerkt om aan alle Covid-19 richtlijnen te voldoen. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe ligbedden geplaatst. Niet alleen aan het zwembad maar ook in de rest van de tuin. Zo is er voor iedereen voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van de zon en de natuur. Ook is onlangs het terras vergroot, waardoor we tafels op voldoende afstand van elkaar kunnen zetten. En uiteraard zijn er ontzettend veel extra schoonmaakmiddelen aangeschaft en wordt er extra personeel ingezet om alles constant schoon te maken en te desinfecteren.

Er zijn natuurlijk ook wat Covid-19 richtlijnen. Hiervan willen we er graag alvast een aantal met jullie delen. En we willen jullie natuurlijk ook alvast informeren over de lunch en diner mogelijkheden, want ook deze zomer kunnen jullie indien gewenst weer 7 dagen per week aanschuiven voor overheerlijke Italiaanse gerechten.

Vooraf online inchecken

Om het inchecken zo snel en eenvoudig mogelijk te laten verlopen, werken we sinds dit seizoen met een systeem dat online inchecken mogelijk maakt. Jullie ontvangen voor aankomst een mail met een link, waarmee jullie onder andere jullie paspoortgegevens en aankomsttijd door kunnen geven.

Kleine aanpassing in- en uitchecktijden
Normaal gesproken kan inchecken vanaf 14.00 uur en uitchecken tot 11.00 uur. Dit hebben we aangepast naar inchecken vanaf 14.30 uur en uitchecken tot  10.30 uur. Zo kunnen we de kamers extra goed schoon maken, desinfecteren en extra lang ventileren voordat de nieuwe gasten arriveren. Veilig en prettig voor iedereen.

Ons heerlijke ontbijt, anders geserveerd
Wij serveren iedere dag tussen 08.30 en 10.30 uur een heerlijk ontbijt met verse en ambachtelijk bereide producten, afkomstig uit eigen keuken/tuin of van leveranciers uit de streek. Vanwege de Corona regelgeving werken we dit jaar niet met een ontbijtbuffet, maar serveren we het ontbijt per gezin op ons prachtige terras. Eigenlijk wordt het dus extra luxe en extra ontspannen. En het ontbijt is inbegrepen in de kamerprijs.

Gezellig samen eten op gepaste afstand

Eten moet een feest zijn, ook in deze Corona tijd. Met alle gasten aan lange tafels eten is dit jaar niet mogelijk, maar gelukkig hebben we onlangs ons terras vergroot waardoor we ieder gezin voldoende ruimte kunnen geven. Zo eten we toch gezellig samen maar op gepaste afstand.

Lunch: 7 dagen per week
De lunch wordt iedere dag geserveerd om 13.00 uur. Onze koks werken hierbij zoveel mogelijk met producten van eigen land of met producten die afkomstig zijn van lokale boeren en bedrijven. We horen graag een dag van te voren of jullie van de lunch gebruik willen maken, zodat onze kok weet hoeveel hij moet inkopen en er op die manier nooit heel veel eten overblijft. Lunch is €19,95 voor volwassenen en €9,95 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis bij ons eten.

Diner: 7 dagen per week
Het diner wordt geserveerd rond 19.30/20.00 uur. We werken met een dagmenu. Onze koks maken iedere dag van de week andere gerechten klaar. We horen graag een dag van te voren of jullie gezellig aanschuiven. Diner is €29,95 voor volwassenen en €14,95 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Voor de allerkleinsten kunnen we eventueel ook rond 18.00 uur al iets klaarmaken. Ook dat horen we dan graag even van te voren.

Pizza avond:
Op woensdagavond is het pizza avond in Borgo Castello Panicaglia! Deze pizza’s worden vers door onze kok gemaakt en gebakken in onze steenoven. Voorafgaand aan het diner, kunnen kinderen helpen met houtsprokkelen in het bos. Vervolgens kunnen de kinderen hun eigen pizza beleggen als ze dat willen. De volwassenen mogen lekker met een wijntje op het terras zitten. Voor hen worden pizza’s in allerlei smaken gemaakt. De pizza avond is €24,95 voor volwassenen en €9,95 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

BBQ avond:
Op zaterdag- of zondagavond is het BBQ avond! We zorgen voor diverse soorten vlees, salades, gegrilde groenten, etc.  We horen graag als een van jullie vegetarisch is, dan houden we daar natuurlijk rekening mee. De BBQ avond is €34,95 voor volwassenen en €19,95 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

Allergieën:
Uiteraard kunnen we op verzoek rekening houden met allergie- en dieetvoorkeuren, zodat iedereen kan genieten van ons heerlijke Italiaanse eten.

Kinderactiviteiten:
We zullen de kinderactiviteiten zoveel mogelijk door laten gaan. Sommige activiteiten zullen we echter aanpassen of vervangen door een andere activiteit, zodat alles plaats kan vinden volgens de corona regels en het zo veilig en leuk mogelijk is voor iedereen.

Het zwembad is geopend
Lekker zwemmen en aan het zwembad liggen horen natuurlijk bij een fijne vakantie. Ons zwembad is daarom gewoon de hele dag geopend voor alle gasten. Wel gelden er wat extra regels, zoals het desinfecteren van de handen bij aankomst en vertrek. Ook even douchen voor en na het zwemmen is belangrijk. We hebben hiervoor extra douches geplaatst. De ligbedden staan wat verder uit elkaar en er mogen maximaal 30 personen tegelijk in/om het zwembad aanwezig zijn, waarvan maximaal 12 in het water. We verwachten dat dit op onze locatie geen enkel probleem zal zijn. Voor degenen die op een rustig plekje van de zon en natuur willen genieten, zijn er ook op andere plaatsen in de tuin ligbedden geplaatst. Zo is er voor iedereen voldoende ruimte om te ontspannen.

Mondkapjes:
Mondkapjes zijn buiten nergens verplicht, je kunt dus gewoon lekker genieten op het terras, in de tuin en aan het zwembad. In het hotel zijn mondkapjes alleen binnen in de openbare ruimtes verplicht (maar daar hoef je bijna nooit te zijn).

Geen 1,5 meter maar 1 meter afstand in Umbrië
In Umbrië is het verplicht om één meter afstand te houden tot andere personen die niet tot jullie huishouden behoren.

We wensen jullie alvast een goede reis naar Italië en kijken ernaar uit jullie te verwelkomen in Borgo Castello Panicaglia.