Beschikbaarheid checken

Vragen? Neem gerust contact met ons op: info@borgocastellopanicaglia.com

Speciale evenementen in Umbrië

Maak de Italiaanse beleving compleet

Wil je de Italiaanse beleving in Umbrië compleet maken, dan mag een bezoek aan een sagra (dorpsfeest) of een groot event niet ontbreken. Sagra’s worden druk bezocht door de lokale bevolking en de focus ligt op samen koken en eten. Mensen uit het dorp koken en serveren zelf en bij elke sagra staat een lokaal product centraal. Via posters langs de weg of de lokale VVV kom je erachter waar en wanneer er een sagra is. Daarnaast worden er veel grote (soms wereldberoemde) events georganiseerd, zoals Umbria Jazz in Perugia of het Festival dei Due Mondi in Spoleto.

Alle grote events op een rij

Februari:
Mostra mercato del Tartufo Nero pregiato di Norcia e dei Prodotti Tipici della Valnerina. Ode aan het zwarte goud, de truffel uit de bossen bij Norcia. Maar ook aan de worst van everzwijnen en linzen van de hoogvlakte. Er zijn kraampjes, proeverijen en demonstraties.

Maart:
Celebrazioni Benedettine. Feest op 21 maart, ter ere van de heilige Benedictus, beschermheilige van Norcia. Er trekt een processie door de stad, waarna een boogschietwedstrijd volgt.

April:
Coloriamo I Cieli is een groot vliegerspektakel dat eind april in Castiglione del Lago plaatsvindt. Erg leuk voor kinderen.

 

Bekijk al onze tips in de omgeving

Mei:
Calendimaggio Assisi. Op de eerste donderdag t/m zaterdag van mei wordt in middeleeuwse kleding de lente gevierd. Er is middeleeuwse muziek, dans en wedstrijden.

Palio della Balesta. Schutters in klederdracht schieten met kruisboog op hun doel. Deze wedstrijd vindt plaats in Gubbio op de laatste zondag in mei.

Corsa dei Ceri (15 mei) is een wedloop door de stad Gubbio met grote symbolische kaarsen en een aantal bijzondere ceremonies. Het is een geweldig spektakel om te zien en er heerst een ongelofelijke sfeer in de stad. Kom wel op tijd, want het is ook zeer druk en hectisch.

Juni:
Infiorata di Spello is een bloemenfestival. Er zijn straten vol kunstwerken van bloemen te zien ter ere van Sacramentsdag, de tweede donderdag na Pinksteren.

Juli:
Gubbio Summer Festival. Klassieke muziek en internationale masterclasses tegen een decor van een van de meest karakteristieke steden van Umbrië.

Umbria Jazz Perugia is een van ’s werelds belangrijkste jazzfestivals en geldt als het beste muziekfestival van Italië.

Il Festival dei due Mondi Spoleto. Het festival van twee werelden (Europa en Amerika) met muziek, dans en opera door internationale artiesten.

Bekijk al onze tips in de omgeving

Augustus:
Palio dei Quartieri Nocera Umbra. Dit evenement vindt plaats dichtbij de borgo. Er is een wedloop, er zijn parades en theater op een speciaal thema.

Oktober:
Eurochocolate Perugia. Chocolade liefhebbers moeten vanaf de derde week van oktober in Perugia zijn. De stad verandert dan in een chocolade paradijs met spectaculaire creaties.

November:
L’Oro die Spello. Sagra van de olijfolie (de specialiteit van Spello) en de bruschette. Een driedaags evenement aan het einde van de maand.

December:
Presepe vivente Assisi. Een bezoek aan Assisi is sowieso meer dan de moeite waard, maar in december is er ook nog een levende kerststal te bewonderen.

 

Bekijk al onze tips in de omgeving