Beschikbaarheid checken

Vragen? Neem gerust contact met ons op: info@borgocastellopanicaglia.com

Middeleeuwse dorpen & steden

Waan jezelf in de middeleeuwen

De middeleeuwse steden en dorpen met monumentale kloosters en kerken brengen de rijke cultuurgeschiedenis van Umbrië tot leven. Een aantal steden in de omgeving mag je tijdens je verblijf in Borgo Castello Panicaglia zeker niet missen.

Assisi & Orvieto

Assisi:
Assisi, een van de meest bezochte plekken in Umbrië, ligt maar 30 min rijden van Borgo Castello Panicaglia vandaan. De geboortestad van de 13e-eeuwse heilige Sint-Franciscus is een bekende bedevaartsplaats en een prachtig pittoresk stadje, met veel smalle straatjes en tal van kerken ter nagedachtenis aan Franciscus. Het stadje is gebouwd op een heuvel, waardoor je ook nog eens een prachtig uitzicht hebt.

Orvieto:
Orvieto heeft een uitzonderlijke ligging op een plateau van vulkanische tufsteen en is een van de mooiste steden van Umbrië. Het historische centrum is bijzonder sfeervol en aantrekkelijk. De oude stad, met zijn schitterende Duomo, is in de laatste 500 jaar nauwelijks veranderd. Orvieto heeft ook vele grotwoningen onder de stad die het bezoeken waard zijn, diverse kleine musea en een schitterende pozzo (waterput).

 

Bekijk al onze tips in de omgeving

Spoleto, Perugia & Norcia

Spoleto:
Spoleto is een prachtig en gezellig stadje gelegen aan de Monteluco, vol interessante monumenten en pittoreske straatjes. Een absolute blikvanger is de Ponte delle Torri, een aquaduct van 230 meter lang en 80 meter hoog.

Perugia:
Perugia is de hoofdstad van Umbrië, een hedendaagse stad met een mini-metro en ondergrondse roltrappen. Er zijn prachtige historische gebouwen, maar ook sfeervolle straatjes, allerlei barretjes en kleine traditionele winkels. De aanwezigheid van de internationale universiteit maakt van Perugia een levendige studentenstad.

Norcia:
Norcia is een vriendelijk, parelwit en volledig ommuurd stadje. Het straalt een en al rust uit. Norcia is ook het meest culinaire stadje van Umbrië als het gaat om streekproducten met eeuwenoude tradities, zoals truffel, mozzarella, linzen en everzwijn.

 

Bekijk al onze tips in de omgeving