Beschikbaarheid checken

Vragen? Neem gerust contact met ons op: info@borgocastellopanicaglia.com

Umbrië bezoeken met kinderen

Umbrië is zeer kindvriendelijk

In elk dorp is er wel een leuk park met een speeltuin. Ook zijn er verschillende grote attracties en themaparken te bezoeken.

Plezier voor jong en oud

Activo Park (53 km – 45 minuten met de auto)
Activo Park is gericht op oudere kinderen en volwassenen. Er zijn hier verschillende activiteiten, van wandklimmen tot raften, van tubing tot canopy. Canopy is een avontuurlijke tocht door de natuur aan stalen kabels. De canopy tour is geschikt voor kinderen en volwassenen en varieert tussen slingeren door staalkabels en wandelen door bossen en over bruggen. Ook zijn er verschillende picknickplaatsen in het park.

Città della Domenica (58 km – 45 minuten met de auto)
Vlakbij de mooie stad Perugia ligt Città della Domenica. Een leuk, ouderwets themapark voor kinderen. Er zijn sprookjes, een Amerikaans indianendorp, leuke glijbanen en een reptielententoonstelling. Ook is er een treinrit en zijn er bootjes om te gebruiken. Het is vooral geschikt voor jonge kinderen en goed te combineren met een bezoek aan Perugia.

Bekijk al onze tips in de omgeving

Paardrijden en acrobatiek (73 km – 60 minuten met de auto)
In Colle Umberto, niet ver van Perugia, is een zeer diervriendelijke manege die geweldige tochten door de heuvels organiseert. Echte waaghalzen kunnen ook deelnemen aan een acrobatiekcursus te paard.

De watervallen van Marmore (83 km, 70 minuten met de auto)
Op iets meer dan een uur rijden met de auto liggen de watervallen van Marmore. Deze watervallen (de hoogste van Europa) werden gebouwd door de Romeinen. Het water stort zich van een hoogte van 165 meter in de Nera-vallei. Mooie en veilige wandelpaden leiden u langs de watervallen. Wij raden wel u aan vooraf de openingstijden te controleren. Vlakbij, in de Nera Vallei, kunt u veel verschillende watersportactiviteiten beoefenen.

La Scarzuola (100 km – 90 minuten met de auto)
In de heuvels van Umbrië ligt La Scarzuola. Deze bijzondere plek heeft een magische werking op kinderen. Nadat de abdij in verval was geraakt, kocht de architect Tomaso Buzzi het en renoveerde het op een fantastische manier. Hij bouwde een stadstheater, met wonderlijke natuur, vijvers, trappen, theaters en sprookjesachtige gebouwen. Het is echt een bezoek waard en de kinderen zullen het prachtig vinden.

Bekijk al onze tips in de omgeving