Boek direct online

Vragen? Neem gerust contact met ons op: info@borgocastellopanicaglia.com

Umbrië met kinderen

Umbrië is heel kindvriendelijk

In elk dorp vind je wel een mooi parkje met een speeltuin. Daarnaast zijn er ook diverse grote bezienswaardigheden en pretparken.

Plezier voor jong en oud

Activo park (53 km – 45 min rijden)
Voor de wat oudere kinderen en volwassenen is er Activo park. Hier is van alles te doen – van wandklimmen, rafting en tubing tot canopy. Canopy is een avontuurlijke tocht door de natuur via stalen kabels. De Canopy Tour is geschikt voor jong en oud en varieert van slingeren via stalen kabels tot wandelen door bossen en over bruggen. Ook zijn er diverse picknickplekken in het park.

Città della Domenica (58 km – 45 min rijden)
Vlakbij de prachtige stad Perugia vind je de Città della Domenica. Een leuk ouderwets pretpark voor kinderen. Vol sprookjes, een indianendorp, hoge glijbanen en een reptielenhuis. Er rijdt ook een treintje en je kunt er met een bootje varen. Het is vooral leuk voor kleine kinderen en mooi te combineren met een bezoek aan Perugia.

 

Bekijk al onze tips in de omgeving

Paardrijden en acrobatiek (73km – 60 min rijden)
In Colle Umberto, niet ver van Perugia, zit een zeer diervriendelijke manage die prachtige paardrijtochten organiseert door de heuvels. Je kunt ook een cursus acrobatiek te paard doen. Superleuk om te zien en te doen voor de echte waaghalzen.

Marmore watervallen (83 km – 70 min rijden)
Op iets meer dan een uurtje rijden liggen de Marmore watervallen. Deze watervallen (de hoogste van Europa) zijn door de Romeinen aangelegd. Het water stort van 165 meter hoogte via drie watervallen het Neradal in. Mooie en veilige wandelpaden voeren je langs de watervallen. Bekijk vooraf wel even de openingstijden. Vlakbij, in de Neravallei, kun je diverse watersporten beoefenen.

La Scarzuola (100 km – 90 min rijden)
In de heuvels van Umbrië ligt La Scarzuola. Deze bijzondere plek is voor de kinderen haast magisch. Nadat deze abdij in verval geraakt was, heeft architect Tomaso Buzzi alles opgekocht en het op fantasierijke manier verbouwd. Hij maakte een stad-theater: prachtige natuur, vijvers, trappen, theaters en sprookjesachtige gebouwen. Het is echt een bezoek waard en de kinderen vinden het hier fantastisch.

 

Bekijk al onze tips in de omgeving